Bölümümüz Öğretim Üyesi Bilgen AKMERMER Tarafından Hazırlanan  Avrupa Birliği Projesi Destek Almaya Hak Kazandı!

Karadeniz Teknik Üniversitesi ortaklığında ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası yürütücülüğünde; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Daire Başkanlığı tarafından fonlanan “Cinsiyet Eşitliği Odağında Geleceğin İnsana Yakışır İşleri Yaklaşımının Desteklenmesi Hibe Programı”na sunulan "Future Skills Academy” isimli proje desteklenmeye hak kazanmıştır.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Bilgen AKMERMER tarafından hazırlanan ve KTÜ’yü temsilen yürütücüsü olacağı proje 261.991,62 Euro bütçe ile 1 yıl süreyle uygulanacaktır.

Projede; bulut bilişim, nesnelerin interneti, kodlama, blockchain okuryazarlığı, fintech ve e-ticaret gibi yükselen trendler kapsamında insana yakışır iş geleceği konusunda farkındalık yaratmak ve bölgedeki insan kaynaklarının istihdamının ve istihdam edilebilirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunacak faaliyetler yürütülecektir.

Projede yer alan akademisyenimizi ve proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

04 Ağustos 2023